Kokostoscakaka

Seg chokladkaka med kokostoscatäcke som är fruktansvärt god och enkel att baka i långpanna. Bottnen är som kladdkaka och ovanpå det ett kokoskolatäcke. En till Lindakaka 👍😋 Mums!
 
Ingredienser
 
Kaka:
  • 200g smör
  • 4st ägg
  • 5dl socker
  • 2tsk vaniljsocker
  • 2krm salt
  • 1dl kakao
  • 3dl v-mjöl
Glasyr:
 
  • 200g kokosflingor
  • 1dl ljus sirap 
  • 2dl socker
  • 1,5dl vispgrädde
  • 75g smör
Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

 
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!

Mums! 😋